KIES voor kinderen

KIES voor kinderen

KIES was superleuk!
Ik heb niet meer zo'n vol hoofd. Kinderen zijn niet de schuld van de scheiding. Dat weet ik nu!"
Finn 9 jaar

HI 
Leuk dat je een kijkje neemt, KIES is er voor jou! 
Kinderen In Een Scheiding staat voor kiezen voor jezelf. 
Wij zorgen voor informatie, rechten en een stem voor kinderen en jongeren bij scheiding. Op deze pagina en op het KIES Kinderplein vind je meer voor kinderen.
Hier en op het KIES Jongerenplein vind je meer voor jongeren.

Informatie
 
Kijkje bij een KIES groep
 
Zelf alvast aan de slag
 
Volg jij ons ook op TikTok?
Demi de Boer volgt ons ook, zij heeft  ook gescheiden ouders.
 
 
Nog even dit:
Misschien heb je allerlei gedachten, vragen of zelfs zorgen. 
Vergeet nooit dat jij niet de enige bent met gescheiden ouders. Je mag altijd jouw verhaal vertellen en je gevoelens delen.
In veel gemeentes en op scholen werken KIES coaches en andere mensen die naar je willen en kunnen luisteren en je kunnen helpen. Blijf niet alleen met iets als dat te moeilijk en te groot voor je is!
 
Wil je graag naar KIES? Vraag je ouders of op school of dat kan. Jij of zij kunnen contct opnemen met een KIES professional. 
Als je niemand kent om naar toe te gaan is er op school ook altijd iemand die je kunt vertrouwen en die niks verder vertelt zonder dat aan je te vragen. Dat heet een vertrouwenspersoon. Vraag er ander naar aan je juf of meneer.

Zij zijn er ook voor jou bij scheiding: 

 Kinder en jongeren rechtswinkel


De Kinder- en Jongerenrechtswinkel weet alles over jouw rechten en plichten en luistert graag naar jouw verhaal.
Ze geven advies en helpen jou met het opkomen voor jouw rechten en kunnen je ook helpen met het schrijven van een brief aan bijvoorbeeld jouw ouders of de rechter. Alles wat zij doen is gratis en alles wat je ons vertelt blijft geheim.

  Kindertelefoon

Heb je een vraag over scheiden, wil je jouw verhaal met iemand delen of wil je over iets anders praten? Met De Kindertelefoon kunnen kinderen van 8 tot 18 jaar over ALLES praten.

Het is gratis en anoniem. Je kunt iedere dag contact opnemen tussen 11.00 uur en 21.00 uur, door te bellen naar 0800-0432 of te chatten op kindertelefoon.nl. Ook heeft De Kindertelefoon een forum voor jongeren vanaf 12 jaar.
 


KIES werkt samen met